🐠 به طور کلی تغذیه آبزیان شامل تغذیه ماهیان، تغذیه سخت پوستان، تغذیه نرم تنان و تغذیه ماهیان زینتی میباشد. از طرفی ماهیان به دو دسته سردابی و گرمابی تقسیم میشوند که نوع تغذیه این دو گونه با هم متفاوت میباشند:
🐠 تغذیه ماهیان گرمابی: پرورش ماهیان گرمابی به صورت توام و چهارگونه ای شامل کپور معمولی، کپور علفخوار (آمور)، کپور نقره ای (فیتوفاگ) و کپور سرگنده (بیگهد) و همچنین تیلاپیا میباشد، ماهی های کپور نقره ای و کپور سرگنده به ترتیب از فیتوپلانکتون های گیاهی و زئو پلانکتون های جانوری استفاده میکنند که با کوددهی به استخر، این بخش از تغذیه ماهیان تامین میشود ولی استفاده از غذای دستی به ماهیان کپور معمولی، کپور علفخوار و تیلاپیا الزامی است.
🐠 تغذیه ماهیان سردابی: در طبیعت ماهیان سردابی یا ازاد ماهیان از نرمتنان، حشرات، ابزیان و سخت پوستان کوچک تغذیه میکنند. احتیاجات تغذیه ای ماهی با افزایش وزن ان ها تغییر میکند به همین دلیل هنگام جیره نویسی باید به ان ها توجه شود.
🐠 جیره ماهی گرمابی و سردابی به ۴ دسته تقسیم میشود:
۱- جیره اغازین (S): با میزان پروتئین ۳۵ تا ۴٠ درصد برای ماهیان ۱ تا ۲۵ گرم گرمابی و ۴۵ تا ۵٠ درصد برای ماهیان ۱ تا ۱۵ گرم سردابی.
۲- جیره رشد (F): با میزان پروتئین ۳٠ تا ۳۵ درصد برای ماهیان ۲۵ تا ۱٠٠ گرم گرمابی و ۴٠ تا ۴۵ درصد برای ماهیان ۱۵ تا ۵٠ گرم سردابی.
۳- جیره پرواری (G): با میزان پروتئین ۲۵ تا ۳٠ درصد برای ماهیان ۱٠٠ گرم به بالای گرمابی و ۳۵ تا ۴٠ درصد برای ماهیان ۵٠ گرم به بالای سردابی.
۴- جیره مولد (B): با میزان پروتئین ۳٠ تا ۳۵ درصد برای ماهیان مولد گرمابی و ۴٠ تا ۴۵ درصد برای ماهیان مولد سردابی.